Dans en Showgroep Expression is een dansvereniging uit het Noord-Limburgse Baarlo. Al zo’n 45 jaar lang houdt de vereniging zich bezig met garde-en showdansen, in de vroegere jaren als onderdeel van carnavalsvereniging ‘De Kook’ uit Baarlo maar tegenwoordig als een zelfstandige dansvereniging. De vereniging heeft verschillende dansgroepen vanaf 5 jaar maar het is ook mogelijk om als solo of als duo te dansen. Regelmatig wordt er opgetreden op carnavalszittingen, evenementen of andere feesten. Voorheen nam DSG Expression deel aan danstoernooien van de IDA (International Dancesport Association). Op deze internationale toernooien deed DSG Expression het regelmatig erg goed en ze mochten zich dan ook al meerdere keren Nederlands en/of Europees Kampioen noemen! Vanaf 2018 is DSG Expression lid van het NDO (Nederlandse Danssport Organisatie).

Het bestuur vindt het erg belangrijk dat leden van de vereniging op een prettige en veilige manier deze mooie dansvorm kunnen beoefenen. Vandaar dat onderstaande visie is opgesteld:

  • Door dans kunnen leden van DSG Expression zichzelf ontdekken, ontplooien en ontwikkelen. Speciale aandacht gaat uit naar het winnen van zelfvertrouwen, zichzelf leren presenteren, zich expressief durven uiten en leren samenwerken.
  • DSG Expression bewerkstelligd dat elk lid zich optimaal kan ontdekken binnen zijn/haar groeipotentieel en intentie.
  • Elk lid kan zichzelf zijn.
  • Danstechnieken worden op een pedagogisch verantwoorde manier correct aangeleerd.
  • Binnen DSG Expression streven we naar een evenwicht tussen recreatieve-en competitiedans. We hechten belang aan een positieve groepssfeer en willen dat onze leden terechtkomen in een gepaste omgeving waar we werken met competentieniveaus.
  • Doordat onze leden veelal minderjarig zijn, een verstandelijke beperking hebben of op een andere manier kwetsbaar zijn, hecht het bestuur van DSG Expression veel belang aan de veiligheid ervan. Om elke kans op seksuele intimidatie binnen onze vereniging te verkleinen verlangt DSG Expression van elke vrijwilliger een verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze verklaring geeft ons meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) vrijwilligers en verkleint de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij onze vereniging kan uitoefenen (zie ook ons preventie-en integriteitsbeleid verder op deze website).