“Veiligheid voor leden en vrijwilligers staat voorop”

DSG Expression is onlangs door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport officieel toegelaten tot de VOG-regeling voor verenigingen die met (kwetsbare) kinderen werken.

Deze regeling houdt in dat DSG Expression voldoet aan de eisen die het Ministerie stelt aan verenigingen om (kwetsbare), aan hun toevertrouwde kinderen te beschermen. DSG Expression heeft onder meer een duidelijke gedragscode voor haar leden en vrijwilligers opgesteld en hanteert een strikt preventie- en integriteitsbeleid. Zo wordt er van alle leden en vrijwilligers die met kinderen werken een verklaring omtrent gedrag (VOG) aangevraagd. Daarnaast is er een vertrouwenspersoon binnen de vereniging aangesteld bij wie men terecht kan voor zaken die men niet met ouders, trainer(s) of bestuursleden wilt of durft te delen.

Mede door deze erkenning hoopt het bestuur van DSG Expression een veilige omgeving te bieden aan hun leden, zodat deze zich onbezorgd en vrij van enige dwang kunnen ontwikkelen en hun eigen kwaliteiten kunnen ontdekken.

Heb jij vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of neem contact met ons op.

DSG Expression toegelaten tot ministeriële regeling